Om Universalteatern

Universalteatern består av ett gäng amatörer sprungna ur friskvård, hårvård, försäljning, service, högre ingenjörskonst, bildkonst, media, musik, teknik och säkerhet och vi lever alla på spelglädje och entusiasm. Vi startade i oktober 2003 och sen dess har vi med framgång satt upp pjäserna Pärlplattan (2004),
O - Scenprator
(2005), En midsommarnattsdröm (2006), Komisk talang (2008), Är du inte riktigt fisk (2010) Misantropen (2013)
och Professor Pilatus (2017)

Vårt bränsle är spelglädjen som vi räknar med att sprida. Vi möts en gång i veckan för att improvisera, repetera och för att utvecklas som aktörer. Dessutom ser vi teaterföreställningar tillsammans och ordnar andra gemensamma aktiviteter.

Vi har höga ambitioner. Till en början vill vi sätta upp en pjäs per år som ska rikta sig till den breda publiken; vår ambition är att reta och beröra. Övrig tid vill vi ägna åt övningar för att nå medvetenhet i andning, röst och kropp. Vi hoppas naturligtvis locka nya teaterbesökare och känner att det är viktigt att skapa en amatörförening som uppfattas som en seriös del av Helsingborgs kulturliv.

För att klara detta har vi dels en styrelse med bred bakgrund och erfarenhet inom respektive område, och dels försöker vi knyta personer som arbetar professionellt med teater till gruppen.

Vi vill gärna ha kontakt med fler som antingen vill medverka i föreningen, eller på andra sätt hjälpa oss till vidare framgångar. Hjärtligt välkommen att maila oss, teaterscenen@gmail.com, vare sig det gäller önskan att medverka i föreningen eller publikfrågor.

Läs mer om medlemmarna här >>
Läs mer om Pärlplattan från 2004 >>
Läs mer om O-Scenprator från 2005 >>
Läs mer om En midommarnattsdröm från 2006 >>
Läs mer om Komisk talang från 2008 >>
Läs mer om Är du inte riktigt fisk från 2010 >>
Läs mer om Misantropen från 2013 >>
Läs mer om Professor Pilatus från 2017 >>