Välkommen till Universalteatern!

Universalteatern består av ett gäng amatörer som har vitt skilda bakgrunder, men med spelglädje och kärlek till teatern gemensam. Vår förening grundades i oktober 2003 under namnet TeaterScenen men bytte senare namn till Universalteatern. Vi har sedan starten satt upp sju pjäser. Den senaste, Professor Pilatus, spelades i maj 2017. Professor Pilatus var ett samarbete med JODA, ett integrationsprojekt där vi skapade teater tillsammans med ensamkommande flyktingbarn.

Efter ett litet uppehåll är vi nu i full gång med repetitionerna av den skruvade och iskalla komedin Hotel Sibirien av den holländske dramatikern Roel Adams. Pjäsen har aldrig tidigare spelats i Sverige och premiären går av stapeln på Lillan på Helsingborgs stadsteater 23 maj och spelas även den 24:e maj.

Pärlplattan (2004)
O - Scenprator (2005)
En midsommarnattsdröm (2006),
Komisk talang (2008),
Är du inte riktigt fisk (2010).
Misantropen (2013)

Professor Pilatus (2017)

Den nu pågående coronakrisen har tyvärr tvingat Universalteatern att ställa in uppspelningarna av "Hotell Sibirien" som var planerade till i maj. Vi hoppades in i det längsta att det skulle gå att undvika, men vi ser nu att det inte finns förutsättningar längre, dels på grund av restriktionerna för allmänna sammankomster, men framförallt på grund av smittorisken.

Men projektet läggs inte ner: vi har siktet inställt på våren 2021, förhoppningsvis även då på Stadsteatern. Vi pausar våra "vanliga" repetitioner tills vidare, men jobbar vidare på distans. Ni som redan köpt biljetter till föreställningarna i maj kommer att bli kontaktade av Stadsteatern och kan få pengarna tillbaka. Så - vi hoppas få se er som publik om ett år istället!

Sköt om er och håll er friska!


 
 

Vi finns även
på Facebook!

Läs senaste nytt på Facebook