Välkommen till Universalteatern!

Universalteatern består av ett gäng amatörer som har vitt skilda bakgrunder, men med spelglädje och kärlek till teatern gemensam. Vår förening grundades i oktober 2003 under namnet TeaterScenen men bytte senare namn till Universalteatern. Vi har sedan starten satt upp sju pjäser. Den senaste, Professor Pilatus, spelades i maj 2017. Professor Pilatus var ett samarbete med JODA, ett integrationsprojekt där vi skapade teater tillsammans med ensamkommande flyktingbarn.

Coronakrisen satte käppar i hjulen för oss och vi blev tvungna att skjuta upp premiären av den skruvade och iskalla komedin Hotel Sibirien ett par gånger. Men efter den ofrivilliga pausen är vi nu i full gång med repetitionerna igen. Pjäsen av den holländske dramatikern Roel Adams har aldrig tidigare spelats i Sverige.

Dessvärre har vi blivit tvungna att ställa in de planerade föreställningarna nu i november men vi tar nya tag och planerar att genomföra premiären i mars 2023. Håll ögonen öppna här och på vår Facebook-sida för mer information.

Pärlplattan (2004)
O - Scenprator (2005)
En midsommarnattsdröm (2006),
Komisk talang (2008),
Är du inte riktigt fisk (2010).
Misantropen (2013)

Professor Pilatus (2017)

 


 
 

Vi finns även
på Facebook!

Läs senaste nytt på Facebook